Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Erwin Hofman en ik ben projectleider bij Montera Techniek. 14 Jaar geleden ben ik begonnen als monteur, inmiddels ben ik nu vijf jaar op kantoor te vinden. Als monteur was ik werkzaam bij de projecten, tegenwoordig verkoop ik nu zelf die projecten en regel ik dit van a tot z.

Hoe is je band met onze sector?
Mijn vader was tuinder, net als mijn ooms die nog steeds actief zijn in de komkommers. Het is er dus met de paplepel ingegoten. Als kind sprak deze sector mij al aan. Nu nog steeds, omdat het erg afwisselend is.

Wat maakt jouw functie zo bijzonder?
Het werk dat ik doe is erg afwisselend en divers. Zo ben ik bezig met grote projecten zoals bij Rijk Zwaan, waaraan we veel werk hebben. Maar ook bij kleinere bedrijven waar we kleine aanpassingen mogen doen, zoals waterunits vervangen. Daarnaast hebben we veel vaste klanten, waar we in de loop der jaren een band mee hebben opgebouwd.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Ik hoop nog veel bijzondere projecten te mogen doen. In toekomst misschien projecten in het buitenland, om ervaring op te doen. Binnen Montera hoop ik daarnaast door te mogen groeien tot eventueel de afdelingsmanager.

Wat is Young Avag en hoe ben je daar terecht gekomen?
Young Avag is een brancheorganisatie waar Nederlandse bedrijven samenwerken op het gebied van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. De naam zegt het eigenlijk al. We zijn bij elkaar geroepen omdat we allemaal jong zijn, maar ook leuke functies binnen de tuinbouwsector hebben. Eens in de zoveel tijd komt er een spreker of gaan wij zelf op bezoek bij een bedrijf, wat erg leerzaam is. Zo zijn we bijvoorbeeld op bezoek geweest bij AVR-afvalverwerking in Duiven, waar we een rondleiding kregen over het terrein en door de installaties.

Wat zijn je plannen voor dit weekend?
Als het lekker weer blijft zoals vandaag, ga ik een rondje op mijn sportmotor rijden. Of even een rondje hardlopen. Normaal gesproken ben ik in de weekenden vaak in mijn volkstuin te vinden, maar dat loopt op zijn eind. In de zomer, als ik een hoop jonge plantjes heb, kom ik daar vaak. Ik houd ervan om lekker buiten te zijn, mij zie je niet zo snel de hele dag voor de tv hangen.

Lijkt het jou ook leuk om een soortgelijk groeipad te volgen? Bekijk dan onze vacature van leerling monteur.