Paprikakwekerij Oostland Company gaat verder met technische vernieuwing van de productielocatie aan de Lionweg 9 in Bergschenhoek. De levering en plaatsing van de Montera Techniek injectie-Unit in combinatie met een SERCOM-computer moet bijdragen aan de automatisering van de paprikateler. Najaar 2020 is Montera Techniek gestart met de engineering van de injectie unit en eind 2020 is het systeem op locatie in werking gesteld door de monteurs van Montera Techniek.

Montera injectie-unit
Er is gekozen voor vier A&B bakken en een Montera injectie-unit, die gekoppeld is aan een SERCOM-computer. Met de injectie-unit is de meststofdosering en het irrigatieproces eenvoudig te automatiseren. ”De unit maakt door middel van mestinjectie een dag-voorraad-tank klaar. Op die manier kan een optimaal recept worden gecreëerd. Dit zorgt, in combinatie met de systeempomp welke het water vanuit de dagvoorraad naar de planten brengt, voor een probleemloze watervoorziening, aldus Thijs Moerman, Project Coördinator bij Montera Techniek.

Montera Injectie Unit

Montera Injectie-Unit

Technische update productielocatie
”Wij hebben onze productielocatie op de Lionweg 9 in Bergschenhoek een technische update gegeven, zodat we de komende jaren weer gesteld staan”, vertelt Lennert Hendriks, operationeel directeur Oostland Company. ”In de kas hebben we de buisrail verbreed naar spoormaat 55 en de gewasdraden verhoogd, zodat we ook de langere paprikarassen in deze kas kunnen telen. Ook in de substraatruimte was vernieuwing nodig. De huidige injectie unit was erg verouderd en gaf vaak problemen. Dit is de reden dat wij deze hebben vervangen samen met de kunstmestbakken’’.

Montera Injectie Unit

Montera Injectie-Unit

Samenwerking Oostland Company en Montera Techniek
De samenwerking tussen Oostland Company en Montera Techniek is voorspoedig verlopen. Najaar 2020 is Montera Techniek begonnen met de engineering van de unit en is vervolgens eind 2020 geleverd en met succes geïnstalleerd bij Oostland Company. ”Vanuit Montera Techniek is er duidelijk gecommuniceerd en de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Ook de oplevering is prettig verlopen,’’ aldus Lennert Hendriks.

Montera Injectie-Unit

Montera Techniek
Montera Techniek B.V. is een volwaardig technisch installatiebureau uit Pijnacker dat een breed scala aan water- en elektrotechnische installaties ontwerpt, vervaardigt, installeert en onderhoudt voor glastuinbouw Nederland, sinds 1973. Uw passie, onze techniek.

Oostland Company
Oostland Company is gespecialiseerd in het telen van paprika’s. De uniforme hoge kwaliteit en de altijd verse producten zijn typerend voor dit bedrijf. Het bedrijf teelt op meerdere locaties in de regio Oostland zowel rode als gele paprika’s. Oostland Company verkoopt de paprika’s via zusterbedrijf Diosa Fruit.